Domov

ŽIAČKY OA DMJ ČADCA ZAUJALI ŽILINSKÉ PODNIKATEĽKY

 

Dňa 26.09.2019 sa v Sobášnom paláci v Bytči konal 2. ročník podujatia Žilinské ženy – stretnutie so župankou 2019, ktoré organizuje združenie Podnikanie – ženy Žilina v spolupráci s Úradom Žilinského samosprávneho kraja.

 

Na uvedené podujatie boli pozvané aj naše žiačky V. A triedy, úspešné súťažiace v medzinárodnej podnikateľskej hre EEBG. Na podujatí sa stretli úspešné a inšpiratívne ženy – podnikateľky, ktoré hovorili o svojom podnikaní, práci, skúsenostiach.

 

Naše žiačky Kornélia Heltová, Adriána Padychová a Adriána Jurištová, v sprievode svojej vyučujúcej Ing. Márie Kullovej, sa zúčastnili veľmi podnetnej diskusie, ktorú otvorila pani predsedníčka ŽSK Ing. Erika Jurinová. Okrem diskusie a zaujímavého kultúrneho programu naše žiačky dostali priestor prezentovať svoj podnikateľský nápad – cvičnú firmu Drivelook, s. r. o., čím sa im podarilo získať veľkú pozornosť a záujem podnikateliek.

 

O svojich dojmoch z tohto podujatia hovoria samotné žiačky: „Na začiatku sme sa dozvedeli zaujímavé informácie o histórií sobášneho paláca, mali sme možnosť vidieť zaujímavé dokumenty z dávnych čias a vypočuť si príbehy vtedajších jeho obyvateľov. Nasledovala prehliadka architektúry budov v okolí paláca.

 

Neskôr sme mali možnosť byť svedkami diskusie, ktorej sa zúčastnila i pani županka ŽSK Ing. Erika Jurinová. Bolo to pre nás zaujímavé a fascinujúce, pretože je to žena, ktorá toho v živote dokázala naozaj veľa. Do ďalšej diskusie boli zapojené ženy podnikateľky v oblasti zdravej výživy, fitness trénerstva či podnikania s barefoot obuvou. Dozvedeli sme sa o ich začiatkoch podnikania, slabých chvíľach, o ich vytrvalosti a motivácií neustále na sebe pracovať. Ich slová na nás zapôsobili, pretože bolo vidieť, aké sú skúsené, a akými komplikáciami si počas svojho podnikateľského života každá z nich musela prejsť.

 

Keďže produkt našej fiktívnej firmy Drivelook, s. r. o. sa zameriava na ženy, ich bezpečie a eleganciu, na stretnutí žilinských podnikateliek našiel to správne uplatnenie. Účastníčky boli z neho nadšené a pýtali sa nás množstvo otázok, dávali nám užitočné rady a odporúčania do podnikania. Uvedomili sme si, ako by nás bavilo podnikať a byť tak úspešné, ako tieto ženy. Vnukli nám množstvo inšpirácie a motivácie.

 

Stretnutie žilinských žien bolo pre nás naozajstným zážitkom a domov sme odchádzali so spokojným pocitom a s množstvom nových myšlienok a podnikateľských ilúzií.“

 

Žiačkam ďakujeme za krásnu reprezentáciu našej školy a prajeme im veľa ďalších úspechov.

 

Autorka: Ing. Mária Kullová