Domov

ŽIACI OA DMJ ČADCA ÚSPEŠNÍ V KRAJSKOM KOLE 13. ROČNÍKA ŽUPNEJ KALOKAGATIE

 

Dňa 20. 9. 2019 naša škola OA DMJ Čadca organizovala za pekného takmer jesenného počasia regionálne kolo Župnej kalokagatie. Súťažné pole bolo naplnené šikovnými a snažiacimi sa pretekármi z 8 škôl tohto regiónu. Medzi zmiešanými družstvami, kde podmienkou boli dve dievčatá z päťčlenného kolektívu, vyhrali jednoznačne žiaci OA DMJ Čadca, a tým si vybojovali postup do krajského kola.

 

Krajské kolo 13. ročníka Župnej kalogatie sa uskutočnilo v Žiline na Spojenej škole v piatok 27. 9. 2019. Na štarte bolo 10 zmiešaných družstiev a 3 čisto chlapčenské družstvá. Počas 3 km behu vo veľmi náročnom teréne plnili disciplíny, ako hod granátom na cieľ, streľba na 5 sklápacích terčov, prechod v zamorenom priestore, prehupnutie na lane cez prekážku a riešenie vedomostných úloh a otázok, ktorých bolo veľa, asi z 10 oblastí zdravotno-športovo-branných tém. Za nesplnenie jednotlivých disciplín sa pripisovali k výslednému času trestné sekundy.

 

Žiaci OA DMJ Čadca skončili na peknom 3. mieste. Bojovali húževnato, ale dve družstvá boli lepšie, pričom od 2. miesta ich delilo iba 5 sekúnd. Najväčším handicapom bola streľba z cudzích nenastrieľaných zbraní. OA DMJ Čadca reprezentovali: Kristína Borisová (3. A), Tomáš Kondek (2. C), Alexandra Mináriková, Viktor Krenželák, Erik Gužík a náhradníčka Natália Fraňová (všetci zo 4. B). I keď postup na Majstrovstvá Slovenska, keďže postupovalo iba jedno družstvo, nám opäť unikol, žiakom za vzornú prípravu a bojovný výkon ďakujeme!

 

Mgr. Peter Adamica: „Môžem sa pochváliť, že doteraz som mal veľa šikovných žiakov, dvakrát sme boli majstrami Slovenska, vždy sme sa umiestnili do 3. miesta v krajskom kole a v regionálnom kole sme ešte neboli porazení. Preto vyzývam nádejné talenty, veselo sa u mňa hláste! Šport je pekná a užitočná vec! „

 

Autor: Mgr. Peter Adamica