Domov

Zelená škola opäť boduje!

 

Štvrtok 12. 10. 2023 sa stal dňom, ktorý sa zapísal nielen do našich spomienok, ale i histórie školy. Po mesiacoch usilovnej práce, hľadania východiska z nie práve príjemnej situácie, sme sa dočkali toho, na čo sme všetci čakali.

 

Pamätáte si, ako ste vymýšľali jedálničky, konzultovali so žiakmi kolégia i profesormi o školskej jedálni, zúčastnili sa debaty so združením FREE FOOD? Práve vďaka vašej spolupráci či trefným poznámkam ste pomohli nám, ZELENEJ ŠKOLE, prísť na „kameň úrazu“, ktorý trápi našu školu, ale i planétu. Plytvanie jedla... Spoločnými silami sa nám odpad v jedálni podarilo znížiť o 19 %, čo sme ocenili nielen my, ale i riaditeľka projektu Zelená škola, do ktorého je zapojených 56 tisíc škôl zo 68 krajín sveta. Práve vďaka tomuto výkonu bol náš príbeh prednesený priamo na certifikácii v Košiciach, odkiaľ sme si hrdo priniesli medzinárodný certifikát Zelenej školy a spravili si pekný jednodňový výlet.

 

Veríme, že škola sa z tohto úspechu bude tešiť ešte dlho a nám bude motiváciou v dosahovaní stále vyššieho a vyššieho percenta znižovania odpadu.

 

Autorka: Aneta Šíblová, žiačka V. A