Domov

ZÁHRADA, KTORÁ UČÍ

 

Pod obchodkou záhada, vyrástla nám záhrada

 

Školské dvory sú väčšinou len nudné a ponuré trávniky. Projekt „Záhrada, ktorá učí“ pod záštitou neziskovej organizácie Živica a IKEA mení nudné školské dvory na učebne, kde učitelia nemajú problém žiaka zaujať aj na dlhých hodinách slovenčiny, dejepisu, jazykov, geografie či matematiky.

 

Svoje o tom vie aj Obchodná akadémia D. M. Janotu v Čadci. Žiaci mesiace budovali záhradu s prvkami, ktoré pomôžu pri hodinách cudzieho jazyka - tabuľky s názvami rastlín, pri hodinách matematiky - obvod a obsah kruhu, ale poslúžia aj ako miesto na oddych.

 

Čadčianska “obchodka“ oficiálne otvorila záhradu v piatok dňa 8. 9. 2017 počas štvrtej vyučovacej hodiny. Otvorenie sa neobišlo bez príhovoru, slávnostného prestrihnutia pásky a zábavného programu. Po otvorení nasledovalo pohostenie, na ktoré prispel primátor mesta - Ing. Milan Gura a touto cestou sa mu chceme poďakovať. Vďaka patrí aj všetkým zapojeným žiakom, ich rodičom, učiteľom, personálu školy i mestu Čadca za požičanie náradia.

 

Týmto projektom chceme poukázať, že vyučovanie nemusí prebiehať iba v triede. Alternatívnym miestom je spomínaná záhrada, kde chceme naplno využiť jej zmysluplnosť a kreativitu žiakov.

 

Autor: Michaela Stašová, žiačka 3. A