Domov

Z TMY DO SVETLA

 

11. 10. 2016 si mohlo viac ako 110 žiakov našej školy vypočuť úprimné svedectvá dvoch mladých mužov z komunity Cenacolo, ktorá je výsledkom Božej lásky a pomáha tým, ktorí padli, aby vstali a znovu našli seba samých.

 

Z rozprávania Marka a Jozefa sme sa dozvedeli o komunite, ktorá nie je liečebňou, ale školou života, o jej troch základných pilieroch, ktorými sú modlitba, práca a priateľstvo, o matke Elvíre, zakladateľke komunity Cenacolo, ktorá už 33 rokov svojej existencie zachraňuje stratené životy po celom svete. Z pútavých svedectiev oboch našich sympatických hostí bolo zrejmé, že život v komunite je náročný, ale je krásny a oni pod jej ochrannými krídlami našli liek na svoje problémy, do ich životov vstúpil pokoj, radosť i chuť žiť. Je obdivuhodné, s akou úprimnosťou dokázali obaja rozprávať o svojich zlyhaniach, o rokoch utrpenia v čase svojej závislosti, o bolesti, ale zároveň o svojich šťastných životoch v komunite. Obaja prešli strastiplnú cestu z tmy závislosti do svetla vďaka Božiemu dotyku.

 

„Ľudia, ktorí klopú na dvere komunity, majú právo cítiť sa prijatí, milovaní, cítiť odpustenie,“ povedala matka Elvíra.

 

Mnohí ľudia na Slovensku trpia závislosťou. Ak máte pocit, že by komunita Cenacolo mohla niekomu pomôcť, prečítajte si viac na stránke

 

www.cenacolo.sk.

 

Autor: PaedDr. Gabriela Filová