Domov

VÝYZVA ŽŠR O CHARITATÍVNU POMOC PRE UKRAJINU

 

 

 

Žiacka školská rada sa rozhodla pomôcť prostredníctvom charitatívnej zbierky. Spolu s Vami, milí obchoďáci sa nám môže podariť zabezpečiť aspoň časť potrieb pre obyvateľov Ukrajiny, ktorí sa rozhodli prekročiť naše hranice a netúžia po ničom inom, iba žiť v mieri.

 

Ako na to?

21.-23. 03. 2022 sa v našej škole zorganizuje zbierka, do ktorej môžete prispieť nasledovne:

 

POTRAVINOVÁ POMOC

Trvanlivé potraviny:

- konzervy s mäsom, rybami, paštéty, strukoviny, instantné polievky, džemy, káva, čaj, cukor, med, soľ, cestoviny, omáčky na cestoviny.

Potraviny pre deti:

- sladkosti, detské príkrmy – sušené materské mlieko, detská výživa, krupica, kaše.

 

MATERIÁLNA POMOC

Hygienické potreby:

- toaletný papier, dámske hygienické potreby (vložky napr.), plienky (všetky veľkosti), vlhčené vreckovky, šampóny a sprchovacie gély, pracie prostriedky, prostriedky na umývanie riadu, dezinfekcia, utierky dezinfekčné, papierové vreckovky, obrúsky, kuchynské utierky, respirátory, testy, rúška.

Lieky:

- nurofén sirup, vitamíny.

Iné potreby:

- teplé deky, spacie vaky, lekárničky a zdravotnícky materiál na potrebu prvej pomoci (Betadine a iné), termosky 10-20 litrové nádoby.

 

Príspevky do charitatívnej zbierky pre Ukrajinu môžete nosiť do klubovne ŽŠR v dňoch 21.3. – 23.3. 2022, odkiaľ poputujú do Domu charity sv. Gianny v Čadci a následne tam, kam ich budú najviac potrebovať.

 

Ďakujeme za Vašu spoluprácu.

 

Autor: predseda ŽŠR Laura Pošteková, 4.A