Domov

VLAK - REVOLUTION TRAIN

 

Dňa 14. októbra 2019 sa v rámci „Európskeho týždňa boja proti drogám“ žiaci 1. A triedy bilingválneho štúdia zúčastnili prehliadky VLAK-u – Revolution train, ktorý bol pristavený na hlavnej železničnej stanici v Čadci.

 

V úvode prehliadky žiaci vo vlaku vyplnili anonymný dotazník, ktorého niekoľko záverečných otázok vypĺňali aj počas prehliadky, kde im boli kladené otázky, týkajúce sa rozhodnutí jednotlivých aktérov v simulovaných zážitkových videách ako aj otázky, ako by sa v daných situáciách zachovali oni sami.

 

Cieľom bolo prostredníctvom zapojenia všetkých ľudských zmyslov efektívne zapôsobiť na ich pohľad na legálne aj nelegálne drogy, závislosti a inšpirovať ich k pozitívnym životným voľbám. Vyzdvihujeme autentickosť zážitkových videí a ich plynulého prechodu do simulovaných expozícií, či už baru, autonehody, vypočúvacej miestnosti, väzenia či drogového dúpä.

 

Veríme, že si žiaci okrem silného zážitku odniesli aj pocit zodpovednosti za vlastný život a v budúcnosti sa nasmerujú len k správnym voľbám.

 

Autorky: Mgr. Ľubomíra Goliašová, Ing. Lenka Juračková