Domov

Vianočná nádielka pomoci

 

Vianočná nádielka pomoci spojená s Mikulášskym dňom 

 

Jednou z prirodzených čŕt človeka je hľadať radosť. Obchoďáci, ako jedna veľká rodina, nachádzajú radosť v pomoci pre tých najzraniteľnejších. Vo vianočnom období potešili hneď dvakrát.

 

Ľudskosť a otvorené srdcia ukázali naši študenti i učitelia práve 6. decembra 2023 desiatym ročníkom zbierky Sladká pomoc. Šťavnaté a oku lahodiace koláče, ktoré upiekli niektorí žiaci v spolupráci s rodinnými príslušníkmi, nezostali dlho bez povšimnutia. Ich vôňa, ktorá sa šírila po celej škole, zasiahla chuťové poháriky nejedného z nás. Hlavnými kupujúcimi, ktorí chceli takto nezištne pomôcť blížnym, sa stali nielen žiaci, ale aj učitelia a ostatní zamestnanci školy. Finančný výťažok z predaja koláčov vo výške 760 eur poputuje do Centra pre deti a rodiny v Hornom Kelčove. Časť koláčikov sme darovali ľuďom bez domova do Charitného domu sv. Gianny v Čadci.

 

Srdcia žiakov a učiteľov neostali ľahostajné ani k seniorom v centrách sociálnych služieb. Aj piaty ročník celoslovenskej charitatívnej akcie pod názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok si na našej škole našiel svoje miesto. 21 krabíc sme odoslali do Zariadenia pre seniorov Biely orgován v Oščadnici a CSS PARK Čadca.

 

Deň spestrili členovia školského parlamentu, ktorí pripravili pre svojich spolužiakov a učiteľov Mikulášsky deň. Chodbou sa ozýval spev, cinkanie rolničiek i súzvuk heligoniek. Šťastné a veselé popriali celej škole.

 

Ďakujeme všetkým, ktorí v tejto ťažkej dobe nestratili chuť pomáhať. Vďaka tomu, budú mať deti, seniori i ľudia bez domova krajšie Vianoce.

 

Autor: Marta Kubalová, Alena Škrobánková