Domov

Vianočná nádielka pomoci

 

Predvianočný čas na našej škole nám ukázal, aké ľahké je dosiahnuť veľké veci mnohými malými skutkami. Pokúsili sme sa o to spoločne, celá naša obchoďácka rodina i s rodičmi.

 

Ľudskosť a otvorené srdcia ukázali naši študenti i učitelia práve 2. decembra 2022. Deviaty ročník zbierky Sladká pomoc pre tých, ktorí to najviac potrebujú, bol najúspešnejším.

 

Šťavnaté a oku lahodiace koláče, ktoré upiekli niektorí žiaci v spolupráci s rodinnými príslušníkmi, nezostali dlho bez povšimnutia. Ich vôňa, ktorá sa šírila po celej škole, zasiahla chuťové poháriky nejedného z nás. Hlavnými kupujúcimi, ktorí chceli takto nezištne pomôcť blížnym, sa stali nielen žiaci, ale aj učitelia a ostatní zamestnanci školy.Finančný výťažok z predaja koláčov vo výške 700,- € sme rozdelili medzi Charitu sv. Gianny v Čadci a Detský domov Horný Kelčov.

 

Srdcia našich žiakov a učiteľov neostali ľahostajné ani k seniorom v centrách sociálnych služieb. Aj piaty ročník celoslovenskej charitatívnej akcie pod názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok si na našej škole našiel svoje miesto. 33 krabíc poputovalo do Zariadenia pre seniorov Biely orgován v Oščadnici.

 

Ďakujeme všetkým, ktorí v tejto ťažkej dobe nestratili chuť pomáhať. Urobili ste deťom, ľuďom bez domova i seniorom krajšie Vianoce.

 

Autor: Alena Škrobánková, Marta Kubalová, žiaci a učitelia OA D. M. Janotu