Domov

VIANOČNÁ NÁDIELKA POMOCI

 

Ak trávime sviatky so svojimi blízkymi pod jednou strechou, máme väčšie šťastie ako mnoho ľudí okolo nás. Sú to deti z detských domovov, ľudia bez domova, alebo seniori v sociálnych zariadeniach. Vianoce sú časom, kedy sa mnohí z nás dokážu zomknúť a pomôcť.

 

Bokom neostala ani naša škola a zapojila sa do 4. ročníka celoslovenskej charitatívnej akcie pod názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Svoju láskavosť a ochotu ukázali žiaci, triedni i netriedni učitelia, rodičia. Spoločne sa nám podarilo pripraviť 27 krabíc, ktoré poputujú pre seniorov do Centra sociálnych služieb PARK. Krabice s pozdravmi si otvoria na Štedrý deň.

 

To, že v našich prvákoch sa skrýva veľký kus ľudskosti, ukázali aj v listoch a darčekoch, ktoré pripravili pre každé dieťa z Centra sociálnych služieb a rodiny – Horný Kelčov. A bolo ich neúrekom! Ako prezradila pani vedúca centra, deti sa na listy veľmi tešili. Malý päťročný chlapček sa pýtal: „Ako asi vyzerajú dievčatá, ktoré mi napíšu? Chcel by som ich vidieť.“ V každom prípade si už listy s darčekmi našli svojich adresátov a odpovede od detí si naši žiaci prečítajú po Vianociach, čakajú ich v Zelenej oddychovej zóne.

 

Prispeli sme iba trochou, niekto individuálne, niekto v rámci školy, niekto to tento rok nestihol. To vôbec nevadí. Máme pred sebou celý nasledujúci rok.

 

Autor: Mgr. Marta Kubalová, učitelia a žiaci OA D. M. Janotu Čadca