Domov

VIANOČNÁ AKADÉMIA 2019

 

Predvianočný čas na Obchodnej akadémii D. M. Janotu zvykne patriť aj jednej milej aktivite – Vianočnej akadémii. Aj tento pondelok – 16. decembra 2019 v Dome kultúry v Čadci – si jednotlivé triedy pripravili podnetné vystúpenia, v ktorých odkryli svoj, často skrytý, potenciál.

Hudobné čísla, do ktorých sa zapojili celé triedy, si zvolili 2. C (Najkrajšie Vianoce s humornými vstupmi Ing. Rastislava Šulgana a Mgr. Petra Adamicu), 2. A (interpretácia anglickej piesne) a 1. B (Každý deň budú vraj Vianoce). Romantické tóny klavíra sme počuli v podaní Janky Smutníkovej (2. B) a Michaely Srogoňovej (3. A). Adam Sojka (3. B) zaujal s vlastnou gitarovou skladbou Stopy snehuliakov. S populárnou hrou na heligónke sa prišla predstaviť Mária Záhumenská z 1. C.

 

 

Tanečné vystúpenie bolo síce len jedno, no zato dych berúce – pole dance v podaní Júlie Chmurčiakovej z 3. A.

Hudobné čísla sa vhodne striedali s vtipnými scénkami. Tie si pripravili 1. A (Mrázik), 4. A+4. B (Starenky z kostola), 4. B (Inkognito s tajným hosťom RNDr. Renátou Koniarovou), 5. A (Štyri typy študentov) a 2. B (kombinácia tradičnej vianočnej piesne s rapom, ktorý nezabudnuteľne oživil ich triedny Mgr. Peter Adamica).

Jednotlivé čísla veľmi vtipne a pohotovo pospájali sprievodným slovom moderátori – Alžbeta Kavická (4. C) a Ľubomír Krkoška (3. C).

Pred záverečným slovom pani zástupkyne Ing. Aleny Jurgovej ešte zástupcovia školy spolu s Mgr. Martou Kubalovou odovzdali vecné a finančné dary (z mikulášskej akcie Sladká pomoc) detičkám z Detského domova v Hornom Kelčove.

Hlavnými organizátorkami tohtoročnej Vianočnej akadémie boli PhDr. Alena Škrobánková a Mgr. Iveta Čekanová.

 

Autor: organizátori podujatia