Domov

VEREJNÉ ZBIERKY

 

Tak ako po minulé roky, aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do rôznych verejných zbierok, a to:

 

BIELA PASTELKA – verejná zbierka pre nevidiacich a slabozrakých ľudí

Dňa 20. septembra 2019 sa konala verejná zbierka pre nevidiacich a slabozrakých ľudí – Biela pastelka. Od roku 2002 ju organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Do bielych tričiek sa obliekli aj žiaci z Obchodnej akadémie D. M. Janotu v Čadci, konkrétne žiaci 3.B triedy. Spoločne vyzbierali sumu 362,12 €.

 

DNI NEZÁBUDIEK - verejná zbierka na podporu rozvoja siete starostlivosti o ľudí s duševnými ochoreniami a ich sociálneho začlenenia

V dňoch 02. – 04. 10. 2019 sa v uliciach miest Slovenska konala zbierka Dni nezábudiek. Je to celonárodná zbierka Ligy za duševné zdravie SR na podporu projektov pre lepšie duševné zdravie ľudí na Slovensku. Do zbierky sa zapojili aj žiaci 3. B triedy Obchodnej akadémie D. M. Janotu v Čadci. Počas týchto dní sa im podarilo vyzbierkovať sumu 337,35 €.

 

HODINA DEŤOM - verejná zbierka zameraná na pomoc deťom a mladým ľuďom

Dňa 09. novembra 2019 sa konala verejná zbierka Hodina deťom. Je to projekt Nadácie pre deti Slovenska, ktorá je jednou z najväčších mimovládnych neziskových organizácií s celoslovenskou pôsobnosťou, zameraná na pomoc deťom a mladým ľuďom. Do uvedenej zbierky zapojili aj žiaci Obchodnej akadémie D. M. Janotu v Čadci, konkrétne žiaci 3. B triedy. Podarilo sa im vyzbierkovať sumu 157,76 €.

 

Autorka: Ing. Erika Padychová