Domov

VEĽTRH ŠTUDENTSKÝCH SPOLOČNOSTÍ

 

Dňa 26. 03. 2015 sa v Avion Shopping Park, Bratislava konal už 20. ročník veľtrhu študentských spoločností pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku

 

Veľtrh študentských spoločností je vyvrcholením celoročného úsilia študentov stredných a vysokých škôl z celého Slovenska. Na veľtrhu prezentujú verejnosti svoje podnikateľské plány, výrobky a služby. Na veľtrhu sa stretávajú so svojou konkurenciou a súťažia v niekoľkých kategóriách.

 

Podujatie podporili významní hostia – už spomínaný prezident SR Andrej Kiska, minister školstva Juraj Draxler a predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. Veľtrh študentských spoločností otvoril prezident SR Andrej Kiska slovami: „Veľtrh študentských spoločností je príležitosťou pre mladých šikovných ľudí priučiť sa povolaniu podnikateľa. Vďaka zručnostiam, ktoré tu získajú, sa môžu stať v živote úspešnými a spolu s nimi bude úspešné aj Slovensko."

 

Našu školu tento rok reprezentovali žiačky z 3.B1 triedy. V silnej konkurencii 56 študentských spoločností sa im síce nepodarilo získať žiadne ocenenie, ale napriek tomu môžem povedať, že našu školu reprezentovali dobre, o čom sa vyjadrili aj niektorí členovia poroty.

 

Autor: Ing. Erika Padychová