Domov

Súťaž INNOVATION CAMP

 

Dňa 15. novembra 2022, sa žiačky 5. A triedy Andrea Kullová, Lenka Gábrišová, Katarína Stráňavová a Laura Pošteková zúčastnili súťaže Innovation Camp v Banskej Bystrici, ktorú organizovala nezisková organizácia JA Slovensko v spolupráci s Nadáciou Národnej banky Slovenska.

 

Súťaže sa zúčastnilo 15 náhodne vylosovaných tímov z celého Slovenska. Organizátori tímy pomiešali a zadali im výzvu – „Vymyslite aplikáciu, pomocou ktorej by ste mladých ľudí inšpirovali k tomu, aby efektívne hospodárili so svojimi príjmami s ohľadom na sporenie si na dôchodok“, na ktorej pracovali 3 hodiny. Následne svoje riešenia prezentovali pred odbornou porotou v podobe prezentácie. Dôraz kládli najmä na inovatívnosť riešenia.

 

Bolo to pomerne náročné a únavné, nakoľko celá súťaž prebiehala od 10.00 do 18.00 hod a domov prišli v neskorých nočných hodinách. Hoci sa dievčatá neumiestnili na stupňoch víťazov, podľa ich vlastných slov, by si súťaž kedykoľvek zopakovali.

 

Cieľom súťaže bolo formou „learning by doing“ stimulovať kreatívne a inovačné schopnosti žiakov, ako aj rozvíjanie komunikácie a tímovej spolupráce. 

 

Autorka: Ing. Lenka Juračková