Domov

ŠTUDENTKY OA NA KONFERENCII

 

Absolventky OA na celoslovenskej konferencii s názvom Predchádzanie vzniku odpadu

 

Dňa 26. 5. 2023 sme sa vydali do Banskej Bystrice, kde sa konala konferencia zameraná na predchádzanie tvorby odpadu – ako jediné reprezentantky škôl z celého Slovenska. Ale ani medzi samými zástupcami slovenských firiem a združení sme sa nestratili. Konferencia sa konala v Beniczkého dome na námesti a organizovala ju SAŽP. To sme, samozrejme, využili a urobili si množstvo „selfíčok“ na pamiatku. Hneď pri úvodnej prezentácii účastníkov sme dostali uvítací darček, obsahujúci napríklad kovové slamky, plátenné tašky či iné ekoprodukty.

Predstavili sme našu školu, jej aktivity spojené s triedením, obmedzením tvorby odpadu či iné tipy a triky, ktoré na našej škole robíme a máme. Oboznámili sme účastníkov aj s programom Zelená škola, keďže na ňom už 13 rokov participuje aj naša „obchodka“.

Interiér budovy bol nádherný a sme veľmi rady, že sme sa tam mohli vôbec pozrieť. Taktiež sme sa naučili veľa poznatkov. Boli sme svedkami spustenia novej stránky www.predchadzajmeodpadu.sk, ktorú môžete kedykoľvek navštíviť a získať tam mnoho skvelých „hackov“.

Sme vďačné, že sme sa mohli zúčastniť a mať ešte takú peknú poslednú spomienku spojenú aj s našou školou.

 

Autorky: Aneta Majtanová a Dominika Lajčáková, 5. A