Domov

ŠTUDENTI OBCHODNEJ AKADÉMIE NA HODINE OTÁZOK A ODPOVEDÍ V PARLAMENTE


Tradíciou našej školy je už po dlhé roky návšteva NR SR v Bratislave. Účastníkmi tejto exkurzie sú študenti druhých a tretích ročníkov. Najzaujímavejšou časťou v parlamente je hodina otázok, ktorá býva vo štvrtok od 14.00 – 15. 00 hodín, preto sa snažíme objednať na tento termín, aj keď nie vždy je to možné.

 

Pri vstupe do budovy parlamentu každý študent prešiel kontrolou a detektorom kovov.  Privítal nás samotný župan ŽSK Juraj Blanár. Po celý čas sa nám venovala aj osobná asistentka p.Blanára. Neskôr sme  navštívili zasadaciu miestnosť, kde sme  videli  viacerých politikov - ministra dopravy Jána Počiatka, ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú a mnohých ďalších. Zasadanie NR SR mali študenti možnosť na chvíľu naživo sledovať z balkóna, kde práve prebiehala hodina otázok a odpovedí, počas ktorej odpovedal minister dopravy Ján Počiatek.

 

Po hodine otázok sa k nám pridal aj pán Juraj Blanár, ktorý mal s nami besedu. Pre nás žiakov veľmi zaujímavé a poučné stretnutie, na ktoré len tak nezabudneme. Na záver každému z nás rozdal Pamätné listy a keďže bol v ten deň Mikuláš, odmenil nás sladkosťou. Študenti zvyknú oceniť, keď sa im poslanci nášho kraja venujú. Musím povedať, že pán Blanár a jeho asistentka sa o našich žiakov veľmi príkladne  postarali.

 

Prehliadkou parlamentu návšteva Bratislavy nekončí. Zvykneme pokračovať poznávaním histórie starého mesta. Keďže je predvianočné obdobie, študentom by sa nerátala exkurzia bez zastavenia sa na vianočných trhoch. Domov cestujeme vo večerných hodinách unavení, ale spokojní.