Domov

Spolupráca s rakúskou firmou LKW WALTER pokračuje

 

Dňa 30. 06. 2021 sa popoludní uskutočnilo živé vysielanie zástupcov firmy LKW WALTER so študentmi stredných škôl z celého Slovenska na Instagrame.

 

Teší nás, že spolupráca našej školy s rakúskou firmou LKW WALTER, s ktorou sme mali doposiaľ výborné skúsenosti, aj naďalej pokračuje.

 

Našu školu zastupoval a aktívne sa zapájal do rozhovoru žiak druhého ročníka Miroslav Poláček. On-line meeting viedli a ochotne odpovedali na otázky žiakov zástupkyne firmy pani Jana Liptáková zo školiaceho oddelenia a pani Michalela Lamačková z oddelenia transportu.

 

Cieľom on-line stretnutia bolo priblížiť žiakom stredných škôl prácu a život v Rakúsku.

 

Žiak našej školy, Miroslav Poláček, zhodnotil stretnutie nasledovne: „Počas hodinového živého vstupu sme mali možnosť dozvedieť sa o živote v Rakúsku, ale aj o práci v tejto spoločnosti. Informácie nám poskytli dve zástupkyne z firmy, ktoré nám predstavili ich firmu, čím sa zaoberajú a ako to u nich funguje. Ako záujemca o odbornú prax v tejto firme som kládol rôzne otázky, na ktoré mi ochotne odpovedali. LKW Walter vidím ako jednu z možností môjho kariérneho rastu, preto sa už teraz veľmi teším na prípadnú spoluprácu s touto spoločnosťou.“

 

Keďže táto firma stále hľadá uchádzačov zo Slovenska na krátkodobú alebo dlhodobú prax, ale aj na trvalú prácu, toto stretnutie bolo určite silnou motiváciou zapracovať na nemčine a v budúcnosti sa uchádzať o prax v tejto firme.

 

Autor: PaedDr. Mária Miníková