Domov

ROZHODUJ O EURÓPE

 

24. 03. 2014 sa členovia ŽŠR našej školy zúčastnili seminára Rozhoduj o Európe, ktorý organizuje Centrum pre európsku politiku. Ide o informačný a vzdelávací projekt, ktorý je kombináciou série interaktívnych seminárov a simulácie modelového zasadnutia inštitúcií Európskej únie. Aktivity projektu tvoria unikátny súbor efektívnej komunikácie aktuálnych európskych tém a fungovania Európskej únie zameraný na cieľovú skupinu študentov stredných škôl.

 

Primárnym cieľom projektu je zvýšenie informovanosti o európskej integrácii a o súčasných kľúčových otázkach s ňou spojených a snaha o aktívne zapojenie mladej generácie do rozhodovacieho procesu. Účastníci svojím zapojením do projektu pomocou neformálneho vzdelávania získajú možnosť rozvíjať svoje zručnosti nadväzovaním kontaktov, argumentáciou, formulovaním vlastných názorov a postojov a rešpektovaním názorov druhého. 

 

Projekt Rozhoduj o Európe realizuje slovenská mimovládna organizácia Centrum pre európsku politiku v spolupráci s českou mimovládnou organizáciou EUTIS. Projekt je financovaný z programu Erasmus+ a je finančne podporený zastúpením Konrad Adenauer Stiftung na Slovensku. Partnerom projektu je aj Katedra politológie Masarykovej univerzity v Brne. 

 

Autor: Mgr. Zuzana Bočková