Domov

"QUEST LOVE"

 

 

V dňoch 19. – 27. apríla 2017 sa 9 žiakov z našej školy OA DMJ Čadca zúčastnilo na projekte s názvom „QUEST LOVE“, ktorý sa konal v poľskom meste Puck. Mládežnícka výmena bola určená pre aktívnych mladých ľudí zo Slovenska, Talianska a Poľska vo veku 16 – 26 rokov. Celkovo sa na projekte podieľalo 48 účastníkov, z toho 16 mladých ľudí zo Slovenska.

 

Jedným z hlavných cieľov projektu bolo pre každú národnosť pripraviť „quest“ (prieskum) o ich rodnom meste alebo regióne. Tento „quest“ pozostával z informácií o miestach, ktoré má jeho účastník navštíviť a pomocou slovných hračiek, hádaniek či rýmov nájsť heslo potrebné pre jeho úspešné dokončenie. Je to jeden zo spôsobov neformálneho vzdelávania, ktorého cieľom je zvýšiť povedomie o kultúrnom dedičstve a pamiatkach v danej lokalite. Ďalším cieľom tejto mládežníckej výmeny bolo zlepšenie práce v tíme, v komunikácii s rôznymi národnosťami, vzdelávanie sa pomocou tvorby workshopov, diskusií, brainstormingu a prezentácií.

 

Výsledky jednotlivých aktivít budú mladí ľudia prezentovať aj na svojich školách.

Výstupom projektu bol certifikát Europass a Youthpass od Európskej únie.

 

Komunikačným jazykom na projekte bola angličtina, ktorú využívali mladí ľudia pri komunikácii v skupinkách, pri spoločných diskusiách, pri prezentáciách, čím si tak mohli lepšie prehĺbiť svoju jazykovú úroveň a autenticky osvojiť nové výrazy v cudzom jazyku.

 

Autorka článku: Mg. Kristína Bednárová

 

Projekt bol realizovaný s finančnou podporou EÚ, aj za podpory organizácie Instytut Współpracy Regionalnej a občianskeho združenia SYTEV, ktoré vedie náš bývalý žiak bilingválneho štúdia Lukáš Hrošovský.

 

Projektoví partneri: