Domov

PROJEKT "ŽIVÁ KNIŽNICA S BÝVALÝMI NARKOMANMI" - 2. ČASŤ

 

V rámci grantového programu odboru školstva a športu ŽSK „Škola bez tabaku, alkoholu a drog“ pre rok 2016/2017 sme dňa 8. júna 2017 pokračovali 2. časťou projektu „Živá knižnica s bývalými narkomanmi“.

 

Žiaci 2. A sa v uvedený deň stretli s dvoma členmi Komunity Cenacolo v Kráľovej pri Senci. Maťo a Slávo nám najskôr priblížili vznik, históriu a fungovanie komunity prostredníctvom dokumentárneho filmu.

 

Z pútavých svedectiev oboch našich sympatických hostí bolo zrejmé, že život v komunite je náročný, ale zmysluplný a oni pod jej ochrannými krídlami našli liek na svoje problémy. Je obdivuhodné, s akou úprimnosťou dokázali rozprávať o svojom detstve, rodine, ale i o zlyhaniach a o bolesti.

 

Stretnutie vyvolalo u študentov mnoho otázok, čoho dôkazom bola aj ich aktívna účasť na diskusii. Štvrtkové dopoludnie podnietilo všetkých prítomných k zamysleniu sa nad vlastnými životnými hodnotami.

 

Mnohí ľudia na Slovensku trpia závislosťou. Ak viete o niekom, komu by komunita Cenacolo mohla pomôcť, prečítajte si viac na stránke www.cenacolo.sk.

 

Autorky: PaedDr. Gabriela Filová 

RNDr. Renáta Koniarová