Domov

PROJEKT REALITNÝ VODIČÁK 2017

 

Dňa 21. marca 2017 sa na našej škole konala prednáška Realitný vodičák. Zúčastnili sa jej žiaci 4. ročníka obchodnej akadémie a 5. ročníka obchodnej akadémie - bilingválne štúdium. Autorom, ako aj realizátorom tohto projektu je realitné centrum MGM & Partners.

 

REALITNÝ VODIČÁK je zameraný na vzdelávanie širokej verejnosti, ale predovšetkým študentov stredných a vysokých škôl. Poskytuje všeobecné informácie týkajúce sa nehnuteľností a katastra. Zameriava sa na predchádzanie podvodov s nehnuteľnosťami, poukazuje na najčastejšie chyby pri predaji, kúpe alebo prenájme nehnuteľností. Dôraz je kladený najmä na príklady z praxe a pre študentov prepojenie, resp. naviazanie na teoretickú časť učiva, ktoré preberajú v škole. Ďalej zvýšia svoju gramotnosť v oblasti REALÍT, dokážu kriticky myslieť a samostatne sa rozhodovať.

 

Po absolvovaní prednášky a následnom samoštúdiu sa žiaci zúčastnili centrálneho testovania, na základe ktorého mohli získať certifikát. Úspešných bolo 52 žiakov.

 

V rámci vyhodnocovania súťaží OŠaŠ ŽSK v školskom roku 2016/17, ktoré sa konalo dňa 08. 06. 2017 boli ocenení naši traja žiaci, ktorí mali celkovo najlepšie hodnotenie zo všetkých zúčastnených škôl. Konkrétne to boli: Natália Kráľová, Dominik Padych a Radoslav Gavlas – žiaci 5. A triedy. Ako škola sme sa umiestnili na 2. mieste.

 

Srdečne im blahoželáme!

 

Autor: Ing. Erika Padychová