Domov

PRAX V LKW WALTER VO VIEDNI

 

Dňa 22. 06. 2017 zorganizovala rakúska firma LKW WALTER na Obchodnej akadémii v Žiline pre študentov nemeckého jazyka zo Žiliny, Čadce a Považskej Bystrice výberové konanie, na ktorom sa zúčastnili aj študenti bilingválneho nemecko – slovenského štúdia z našej školy.

 

Výberové konanie viedol šéf personálneho oddelenia Mag. Thomas Denkinger a p. Liptáková, s ktorými spolupracujeme už niekoľko rokov.

 

Tešíme sa, že na pohovore boli naši študenti úspešní a bola im ponúknutá prax vo firme LKW WALTER v septembri 2017 a v januári 2018. Tri študentky zo 4. B Beáta Cudráková, Patrícia Ďuranová a Mária Sýkorová sa zúčastnili na praxi v rakúskej firme od 18. – 29. septembra 2017.

 

Ďakujeme našej p. riaditeľke Ing. Konárikovej, ktorá nám umožnila zúčastniť sa na pracovnom pohovore a taktiež na praxi v Rakúsku.

 

Poďakovanie patrí aj firme LKW WALTER za spoluprácu.

 

Čo na prax v zahraničí hovoria dievčatá?

 

Patrícia: „Prax vo firme LKW WALTER bola pre mňa obrovskou skúsenosťou. Rozšírila mi obzory, dozvedela som sa veľa o fungovaní firmy, zlepšila som si jazykové zručnosti i mimo firmy. Okrem toho milí a ochotní ľudia, príjemné pracovné prostredie. Všetci boli na nás veľmi milí, naši tréneri obzvlášť, nemali problém poradiť, pomôcť. Ja som pracovala na nemecko - poľsko - slovensko - českom oddelení, boli sme v centre diania, takže sme získavali skúsenosti, učili sme sa pracovať v programoch a zlepšovali si nemčinu Som vďačná, že som mohla absolvovať prax v tejto firme“.

 

Mária: „Prvý deň bol dosť hektický, no postupne sme sa do toho dostali. Naučili sme sa nové veci, chápať, ako to tu funguje vo veľkej firme, pracovať v programoch, dvíhať hovory, zakladať objednávky a pod. Každá z nás mala svojich „trénerov“, ktorí nám so všetkým pomáhali a vysvetlili nám to, čo sme potrebovali. Okrem toho sme tam mávali výborné obedy a na každom poschodí „meeting point“, kde sme si mohli dať kedykoľvek kávu alebo v mojom prípade čaj“. 

 

Beáta: „Prax vo firme LKW WALTER by som odporučila každému. Je to skvelá skúsenosť, za ktorú som veľmi vďačná. Firma LKW WALTER má moderné vybavenie. Pracujú tam milí, ochotní ľudia, ktorí nám vždy pomôžu. Navyše Viedeň je krásne, historické mesto“.

 

Autor: PaedDr. Mária Miníková