Domov

OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU 2020 OKRESNÉ KOLO, KRAJSKÉ KOLO

 

V súčasnosti žijeme v spoločnosti, ktorá je akoby jednou „multikultúrnou rodinou“. Už nie je problém vycestovať do zahraničia, a taktiež obchodné vzťahy sú otvoreným systémom, v ktorom transakcie sú podmienené komunikáciou medzi firmami či spoločnosťami. K tomu je však potrebné poznať jazyk. A práve olympiáda v anglickom jazyku je jednou z foriem záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl, ktorej zámerom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v anglickom jazyku a zvyšovať záujem o štúdium cudzích jazykov.

 

Dňa 15. 01. 2020 sa na Gymnáziu v Turzovke konalo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. OA DMJ reprezentovali víťazi školského kola, Michal Grupač (1.B), ktorý súťažil v kategórii 2A a obsadil 4. miesto. V kategórii 2B sa naša Tatiana Čierňavová (4. C) umiestnila na 3. mieste.

 

V stredu, 12. 02. 2020, sa na Gymnáziu J. M. Hurbana v Čadci (anglicko-slovenská bilingválna sekcia) konalo krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Za našu školu súťažila žiačka Adriána Jedináková zo 4. B triedy, ktorá sa v kategórii 2C1, v silnej konkurencii medzi 14 žiakmi z bilingválnych škôl umiestnila na 13. mieste.

 

Zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentovanie školy!

 

Autor: Mgr. Kristína Bednárová