Domov

OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU 2019 OKRESNÉ KOLO, KRAJSKÉ KOLO

 

Olympiáda v anglickom jazyku je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl, je organizovaná ako postupová súťaž. Jej zámerom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v anglickom jazyku a zvyšovať záujem o štúdium cudzích jazykov.

 

Cieľom písomnej časti je preveriť jazykové kompetencie súťažiacich (čítanie s porozumením, praktické ovládanie jazyka). Ústna časť je zameraná na samostatný prejav na základe vizuálneho stimulu a situačnej úlohy.

 

Dňa 16. 01. 2019 sa na Gymnáziu v Turzovke konalo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Našu školu reprezentoval víťaz školského kola, Adam Sojka (2.B), ktorý súťažil v kategórii 2A a obsadil 4. miesto.

 

V stredu, 13. 02. 2018, sa na Gymnáziu J. M. Hurbana v Čadci (anglicko-slovenská bilingválna sekcia) konalo krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Za našu školu súťažila žiačka Adriána Jedináková z 3. B triedy, ktorá sa v kategórii 2C1, v silnej konkurencii medzi 10 žiakmi z bilingválnych škôl umiestnila na 9. mieste.

 

Obom zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentovanie školy!

 

Autor: Mgr. Kristína Bednárová