Domov

ODBORNÁ STÁŽ V LONDÝNE

 

ERASMUS +

Odborná stáž žiakov v Londýne

 

V dňoch 31. 05. 2015 – 13. 06. 2015 sa naši žiaci 4.A triedy (bilingválne – slovensko - anglické štúdium) zúčastnili zahraničnej odbornej stáže v Londýne. Vybraných 15 najlepších žiakov z uvedenej triedy sa stretlo s reálnym zamestnaním v rôznych firmách priamo v Londýne, kde získavali nové skúsenosti a nadobúdali dôležité zručnosti. Vlastnou prácou získali neoceniteľnú prax a spoznali odlišnú kultúru v medzinárodnom podnikateľskom prostredí. Okrem práce spoznali prostredie rušného Londýna, kde museli samostatne existovať 2 týždne. Precvičili si tak aj komunikačné a orientačné zručnosti. Po celý čas žiakov kontrolovali a boli im k dispozícií sprevádzajúce učiteľky Ing. Mária Kullová a Ing. Jana Plaštiaková.

 

Mentorovanie a odborný tréning žiakom poskytla agentúra ADC College, ADC Technlogy Training, Ltd., ktorá sídli priamo v Londýne a sprostredkovala prácu našim žiakom. Za profesionálny prístup a skvelú organizáciu patrí agentúre naša vďaka.

 

Okrem pracovnej skúsenosti uvedení žiaci získali nezabudnuteľné zážitky počas výletu so sprievodcom, kedy mali možnosť vidieť všetky známe a atraktívne miesta v Londýne ako sú Big Ben, London Eye, National Gallery, Trafalgar Square, National Gallery, Buckinhgam Palace a ďalšie.

 

Odborné zahraničné stáže sú dôležitou súčasťou odborného vzdelávania a praxe a nechýbajú teda ani na našej škole. Odbornú stáž v Londýne mohli študenti absolvovať v rámci projektu, ktorý pripravila a realizovala Ing. Mária Kullová. Aktivity boli realizované vďaka finančnej podpore programu Erasmus + a spolufinancované Európskou úniou.

 

Autor: Ing. Mária Kullová, koordinátorka projektu