Domov

Navštívili sme Volkswagen v Bratislave

 

Dňa 11.11.2022 sa študenti z 5. A triedy a ich vyučujúce PaedDr. Mária Miníková a Mgr. Kristína Bednárová zúčastnili na Jazykovo – odbornej exkurzii vo firme Volkswagen v Bratislave.

 

Nemecká firma Volkswagen patrí už dlhodobo k najväčším a najdlhšie fungujúcim výrobcom automobilov na Slovensku. Keďže ponúkajú prehliadky závodu aj v cudzích jazykoch, využili sme túto možnosť a absolvovali sme exkurziu v anglickom jazyku. Nevyhli sme sa samozrejme ani nemeckému jazyku, ktorý nás obklopoval na každom kroku. Študenti mali možnosť pozrieť si krátky film o automobilovej spoločnosti, pozreli si výrobné haly, lisovňu a dozvedeli sa veľa informácií o vyrábaných a najviac predávaných typoch automobilov.

 

Najväčším prekvapením bola však pre nás sprievodkyňa Viktória, ktorá je absolventkou našej školy – anglicko-slovenského bilingválneho štúdia.

 

Nemecký automobilový závod študentov nielen ohúril svojou obrovskou rozlohou, jedinečnou lanovkou, ale aj získanými informáciami, o čom svedčilo aj ich aktívne zapojenie sa do diskusie v cudzom jazyku na záver exkurzie.

 

Autori: PaedDr. Mária Miníková a Mgr. Kristína Bednárová