Domov

NAŠI ŽIACI ÚSPEŠNÍ NA MEDZINÁRODNOM VEĽTRHU FIKTÍVNYCH FIRIEM

 

Dňa 26. 03. 2019 sa v Českom Tešíne konal 24. regionálny veľtrh fiktívnych firiem s medzinárodnou účasťou. Na tomto podujatí sa zúčastnili žiaci stredných škôl z Českej republiky a Slovenska.

 

Našu školu reprezentovali žiaci 4. a 5. ročníka: Fiktívna firma SMELLTECH, s. r. o. – výroba a predaj USB zariadenia prenášajúceho vône, ktorú zastupovali žiaci IV. D triedy: Marcel Jurák, Kristína Zemaníková, Ema Vojárová a Kamila Buchtová,

 

Fiktívna firma BEILLY, s. r. o. – výroba a predaj inovatívneho bezbariérového kočíka, ktorú zastupovali žiačky V. A triedy: Karin Širancová, Michaela Čanecká a Erika Benková,

 

Fiktívna firma IX – PLOR, s. r. o. – výroba a predaj inovatívnych turistických palíc, ktorú zastupovali žiačky V. B triedy: Viviána Vaňková a Kristína Korená.

 

V konkurencii 15 cvičných firiem naši žiaci výborne prezentovali svoje firmy v slovenskom aj v anglickom jazyku, obchodovali a ponúkali svoje produkty. Naša žiačka Viviána Vaňková z V.B triedy vybojovala ocenenie NAJLEPŠIA REPREZENTANTKA FIRMY, k čomu jej srdečne blahoželáme.

 

Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za veľmi peknú reprezentáciu našej školy a prajeme veľa ďalších úspechov.

 

Autorka: Ing. Mária Kullová