Domov

NAJLEPŠÍ PODNIKATEĽSKÝ ZÁMER

 

Slovenské centrum cvičných firiem, ŠIOV spolu s Katedrou pedagogiky Ekonomickej univerzity v Bratislave vyhlásili 7. augusta 2014 štvrtý ročník celoslovenskej súťaže „Najlepší podnikateľský zámer“.

 

Cvičné firmy v súlade s podmienkami súťaže poslali podnikateľské zámery do 15. 11. 2014 na e-mailovú adresu SCCF. Do súťaže sa mohli prihlásiť žiaci cvičných firiem (meno, priezvisko žiaka, ročník, názov školy a obchodné meno cvičnej firmy). Vítané boli trojčlenné tímy.

 

Štyri najlepšie podnikateľské zámery podľa celkového poradia získaných bodov od odbornej hodnotiacej komisie (viď. Tabuľka) postúpili do finále. O konečnom poradí finalistov rozhodne špeciálna hodnotiaca komisia za účasti zástupcov Združenia mladých podnikateľov Slovenska a Slovak Business Agency.

 

Do finále postúpili 2 cvičné firmy z našej školy. Blahoželáme a držíme palce. 

 

 

 

Kritériá hodnotenia: originalita nápadu, výber mena a loga, štruktúra podnikateľského zámeru, opis produktu, analýza trhu, marketingový plán, finančný plán, SWOT analýza a reálnosť podnikateľského zámeru, nové kritérium – napísať stručne podnikateľský zámer v anglickom jazyku na jednu stranu A4.

 

Podmienky súťaže: – Podnikateľský zámer mal byť napísaný v slovenskom jazyku v rozsahu maximálne desať strán A4. Súťažný podnikateľský zámer mal obsahovať základné časti potrebné na jeho odborné posúdenie vrátane finančného plánu. Stručné zhrnutie projektu na jednu stranu A4 napísať aj v anglickom jazyku. – Formát *.doc, písmo Times New Roman, veľkosť písma 12, riadkovanie 1,5. – Podnikateľský zámer sa posielal elektronicky na adresu gabriela.horecka@sccf.sk a v predmete správy sa uvádzalo „Najlepší podnikateľský zámer“ alebo poštou na adresu Štátny inštitút odborného vzdelávania, SCCF, Bellova 54/A, 837 63 Bratislava 37.