Domov

MLADÉ PODNIKATEĽKY

 

ONE TEAM, ONE DREAM – naše najlepšie mladé podnikateľky

 

Školský rok sa blíži ku koncu a my bilancujeme aj v našich cvičných firmách. Dňa 12. júna 2023 sa na našej škole konalo školské kolo súťaže cvičných firiem, kde sa stretli žiačky a žiaci 4. A triedy bilingválneho odboru štúdia, aby si zasúťažili.

 

Počas prezentácií v anglickom jazyku preukazovali nielen svoje komunikačné a predajné zručnosti, ale tiež sa popasovali s ekonomickým aspektmi svojich podnikateľských zámerov, ako je rozpočet, kalkulácia, finančný plán, SWOT analýza či marketingová stratégia začínajúcej firmy.

 

Z celkového počtu 7 cvičných firiem sme v odbornej porote (Ing. Mária Kullová, Mgr. Lucia Badžgoňová a Ing. Katarína Bebejová) po dôkladnom vyhodnotení všetkých kritérií vybrali a ocenili 3 najlepšie podnikateľské zámery:

1. miesto: cvičná firma: INTROFOOD, s. r. o. – poskytovanie služby špeciálnej reštaurácie (zakladateľky firmy: Eliška Birtusová, Eliška Kolárová, Adriana Škorvagová a Vitoria van′t Hull)

2. miesto: cvičná firma: PARAFOOT, s. r. o. – výroba a predaj inovatívnych papučiek (zakladateľky firmy: Aneta Šíblová, Aneta Šadláková, Veronika Dulovcová a Adela Koščaliková)

3. miesto: cvičná firma: GAME SMASH, s. r. o. – výroba a predaj inovatívnej PC hry (zakladateľky firmy: Lea Koperová, Alžbeta Martyčáková a Júlia Mičová)

 

Žiačkam udeľujeme pochvalu za výbornú prácu v predmete Cvičenia vo fiktívnej firme, budeme sa tešiť na ich účasť v ďalších domácich aj zahraničných súťažiach a držíme im palce pri dosahovaní ďalších úspechov.

 

Autorka: Ing. Mária Kullová 

 

Maketa reštaurácie firmy INTROFOOD

 

Pani riaditeľka ako hosť súťaže

 

Papučky firmy PARAFOOT

 

Spoločné foto súťažiacich s porotou

 

Tím GAME SMASH

 

Tím PARAFOOT

 

Víťazný tím INTROFOOD