Domov

Miroslav Poláček na Celoslovenskom kole olympiády v nemeckom jazyku

 

Dňa 22. marca 2021 sa konalo Celoslovenské kolo olympiády v nemeckom jazyku. Našu školu OA DMJ v Čadci úspešne reprezentoval Miroslav Poláček z 2.C triedy, ktorý ako jediný účastník z odbornej školy vo veľkej konkurencii gymnázií z celého Slovenska, dosiahol krásne 6. miesto.

 

Súťaž prebiehala kvôli pandemickým opatreniam on-line.

 

Po absolvovaní prvej písomnej časti súťaže, so stratou minimálneho počtu bodov, sa Miroslav Poláček dostal do užšieho výberu najlepších žiakov. V druhej časti on-line súťaže (cez platformu ZOOM) Miroslav komunikoval s trojčlennou porotou na danú konverzačnú tému, argumentoval a odôvodňoval výpovede.

 

Oceňujeme, že aj v dnešnej náročnej dobe, počas dištančného vzdelávania z domu, má žiak našej školy záujem a chuť zdokonaľovať sa v nemeckom jazyku – a to aktívnou účasťou na online krúžku, na online konzultáciách so svojou vyučujúcou nemeckého jazyka, ale aj samoštúdiom.

 

Ďakujeme žiakovi Miroslavovi Poláčkovi za úspešnú reprezentáciu našej školy a želáme mu aj naďalej veľa úspechov a chuti zdokonaľovať sa v nemeckom jazyku!

 

Autor: PaedDr. Mária Miníková