Domov

Medzinárodný veľtrh cvičných firiem 2022

 

V dňoch 18. 10. – 19. 10. 2022 sa konal ďalší ročník medzinárodného veľtrhu cvičných firiem, ktorý každoročne organizuje Štátny inštitút odborného vzdelávania v Bratislave. Tento rok, k veľkému potešeniu účastníkov, sa konal veľtrh opäť prezenčnou formou, za podpory partnerov: Ekonomická univerzita v Bratislave, OVB Allfinanz Slovensko a. s., Národná banka Slovenska (NBS), Združenie mladých podnikateľov Slovenska (ZPS), Slovak Business Agency (SBA), Metropolitní univerzita Praha (MUP), PEN Worldwide, Ministerstvo hospodárstva SR vo vzdelávacom stredisku spoločnosti Kia Slovakia, s. r. o. v Gbeľanoch.

 

Na veľtrhu súťažilo celkom 30 cvičných firiem zo Slovenska, Českej republiky, Slovinska a Turecka v rôznych súťažných kategóriách. Mladí podnikatelia a podnikateľky propagovali svoje podnikateľské nápady v stánkoch, počas prezentácií pred publikom a snažili sa presvedčiť odbornú porotu, že práve ich podnikateľský nápad je ten najlepší.

 

Našu školu reprezentovali žiačky 5. A triedy: Aneta MAJTANOVÁ, Aneta BRIŠOVÁ a Dominika LAJČÁKOVÁ, ktoré so svojim podnikateľským projektom PAYD, s. r. o. – výroba a predaj inovatívnej cestovnej batožiny, zapôsobili na porotu a získali ocenenie za kreatívny podnikateľský nápad od agentúry SEA – agentúra pre vzdelanie a vedu.

 

Dievčatám gratulujeme, ďakujeme za peknú reprezentáciu našej školy aj regiónu a prajeme úspechy v ďalších súťažiach.

 

Autorka: Ing. Mária Kullová