Domov

MEDZINÁRODNÉ VIANOCE S KERICOM

 

V dňoch od 13.decembra do 16.decembra 2021 sa uskutočnili on-line workshopy s názvom „Medzinárodné Vianoce“, na ktorých sa zúčastnili štyri bilingválne triedy: 2.A, 3.A, 4.A a 5.A z našej školy.

 

On-line stretnutie viedli 9 dobrovoľníci z Turecka (Seyma a Ugur), Rakúska (Esther), Nemecka (Alli), Kene (Truphena), Arménska (Anahit), Španielska (Cristina) a Gruzínska (Rusa a Tamari), ktorí cez rôzne aktivity priblížili našim žiakom slávenie Vianoc v krajinách odkiaľ pochádzajú.

 

Žiaci si pozreli zaujímavé prezentácie, pracovali v skupinách - v už známych „escape rooms“, s dobrovoľníčkou z Kene hrali hru na spoznávanie rôznych vianočných predmetov, s dobrovoľníkmi z Turecka sa naučili ako si vytvoriť „snežítko“, s dobrovoľníčkami z Nemecka a Rakúska si pripravili nepečený vianočný dezert. Počas celého on-line stretnutia naši žiaci spoločne s dobrovoľníkmi intenzívne komunikovali a aktívne sa podieľali na rôznych zaujímavých aktivitách.

 

Workshop „Medzinárodné Vianoce“ patrí k najobľúbenejším aktivitám, ktoré každý rok organizuje dobrovoľnícka organizácia KERIC v spolupráci so školami na Kysuciach. Sme radi, že aj žiaci našej školy mohli participovať na tejto aktivite a už v adventnom čase si mohli priblížiť najkrajšie sviatky v roku – Vianoce.

 

Autor: PaedDr. Mária Miníková