Domov

MAJSTROVSTVÁ ŽIAKOV STREDNÝCH ŠKÔL V LYŽOVANÍ A SNOWBOARDINGU 2020

 

Dňa 18. 02. 2020 sa pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Ing. Eriky Jurinovej konali Majstrovstvá žiakov stredných škôl v lyžovaní a snowboardingu, ktoré sa konali v SKI Park Malinô Brdo v Ružomberku.

 

Našu školu v obrovskom slalome na lyžiach reprezentovali vybraní žiaci – Hugo Vakula z 1. C, Laura Pošteková z 2. A, Šimon Polák z 3. A a so snowboardom zabojovala aj Natália Fraňová zo 4. B.

 

Po prezentácii a prevzatí štartovných čísel a skipasov sa žiaci presunuli kabínkovou lanovkou z Hrabova na Malinô Brdo, kde najskôr absolvovali prehliadku a tréning na tréningovej trati a o 9.30 h začali samotné preteky v poradí mladší dorastenci, starší dorastenci, mladšie dorastenky, staršie dorastenky, snowboarding dievčatá a na záver snowboarding chlapci.

 

Konkurencia na pretekoch bola veľmi silná, nakoľko medzi účastníkmi boli napr. aj reprezentanti Majstrovstiev o slovenský pohár. Z dôvodu veľmi náročnej trate a tiež nepriaznivých snehových podmienok mnohí z pretekárov od súťaže odstúpili, či boli diskvalifikovaní, nakoľko jazdu nezvládli. O to viac som na našich žiakov pyšná, že sa pretekov zúčastnili, všetci trať zvládli prejsť a vo svojich kategóriách dosiahli pomerne dobré výsledky.

 

Za ich reprezentáciu im patrí vďaka a verím, že sa tých istých, či podobných pretekov zúčastnia aj v budúcom roku.

 

Autorka: Ing. Lenka Juračková