Domov

LITERÁRNA EXKURZIA TRETIAKOV POKRAČOVALA

 

Literárnu exkurziu tretiakov spojenú s návštevou divadelného predstavenia začala 3. A a 3. D začiatkom februára a 15. 02. 2017 úspešne ukončili 3. B a 3. C. Žiakov sprevádzali PhDr. Alena Škrobánková a PaedDr. Gabriela Filová.

 

Mrazivé ráno spríjemnila prehliadka Rosenfeldovho paláca, kde sa žiaci zoznámili s históriou jednej z najkrajších pamiatok mesta Žilina. Palác zo začiatku 20. storočia je zmenšenou napodobeninou viedenského zámku Belveder a zachoval sa takmer v pôvodnom stave. V priestoroch paláca absolvovali žiaci aj výklad spojený s výstavou na tému Typografia a dizajn písma na Slovensku.

 

Po prehliadke nasledovalo divadelné predstavenie v Mestskom divadle Žilina s názvom Smith and Wesson. Prostredníctvom skvelých výkonov hercov si žiaci mali možnosť uvedomiť, aké sú dôležité sny, ktoré často zmenia prosté prežívanie na zmysluplnú skutočnosť a akú negatívnu úlohu zohráva v živote človeka strach pri uskutočnení snov. Hra pohybujúca sa na hrane absurdnej grotesky a existenciálnej drámy žiakov pobavila, ale i dojala.  

 

Autor: PhDr. Alena Škrobánková 

 

Na výstave Typografia a dizajn písma na Slovensku

 

 

Prehliadka pokračuje

 

 Pohľad na Rosenfeldov palác

 

Žiaci 3.B a 3.C pred mestským divadlom v Žiline