Domov

KEĎ VZÁJOMNÁ ROZDIELNOSŤ TVORÍ SÚLAD 3

 

Minulý školský rok sme pod rovnakým názvom zrealizovali projekt, ktorý finančne podporili Rada mládeže Žilinského kraja a Ministerstvo zahraničných vecí a Európskych záležitostí SR.

 

Išlo o integračné stretnutie našich žiakov so zdravotne postihnutými klientmi DSS SYNNÓMIA Žilina. Už vtedy som mala víziu a verila som, že väzby, ktoré vzniknú medzi žiakmi a klientmi DSS, nám umožnia podobné stretnutia zopakovať. Môj sen sa aj vďaka ochote a ústretovosti pani riaditeľky podarilo zrealizovať a tak trochu zmeniť tok času, ktorý v piatok 10.11.2017 plynul na našej škole.

 

Naši žiaci pod vedením ŽŠR strávili s klientmi DSS päť hodín, počas ktorých im priblížili bežný školský deň. V rámci jednotlivých aktivít navštívili žiaci s klientmi dve vyučovacie hodiny, v telocvični si mohli svoje schopnosti porovnať v pingpongu, basketbale, mini futbale, florbale, spoločne sa najedli v našej školskej jedálni a počas voľno-časových aktivít sa pokúšali naši žiaci naučiť klientov z DSS hrať piškvorky a iné „rozumové“ hry.

 

Moc ďakujem všetkým žiakom, ktorí boli ochotní podieľať sa so mnou na danom stretnutí akoukoľvek formou: fyzickou, psychickou, či mentálnou :).

 

Naučiť našich žiakov rešpektovanie a získanie úcty k inému človeku i k sebe samému a dokázať vnímať život z inej perspektívy ako je tá „naša“, je mnohokrát ťažšie, ako ich naučiť Pytagorovu vetu :).

 

Autor: Mgr. Marcela Šavelová, koordinátorka ŽŠR