Domov

KALOKAGATIA 2021

 

„Župná kalokagatia“ je športovo-vedomostná súťaž, vyhlásená Žilinským samosprávnym krajom. V roku 2021 sa konal už 14. ročník Župnej kalokagatie pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja.

 

V dôsledku pandémie sa Organizačný poriadok zmenil a regionálne kolá sa konali dňa 17. 09. 2021 na jednom mieste v areáli Spojenej školy, Rosinská cesta v Žilina a jej okolí. Postupového kola sa zúčastnilo 23 družstiev zo stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK. Naša škola sa umiestnila na peknom prvom mieste a postúpila do finálového kola (postúpilo 13 družstiev).

 

Finálové kolo sa konalo o týždeň 24. 09. 2021 v Žiline. Výsledky boli veľmi vyrovnané. Skončili sme na 7. mieste.

 

Našu školu reprezentovali: Tomáš Kondek (4. C), Karol Kopásek , Adriána Pastvová (2. B), Denis Šopor (3. C), Kristína Borisová (5. A), Petra Šutáková (1. C).

 

Chcem sa poďakovať našim študentom za vzornú prípravu, bojovnosť a reprezentáciu našej školy. Tento pretek je náročný nielen na fyzickú kondíciu, súťažiaci musia mať mnoho vedomostí z rôznych branno-spoločenských oblastí, musia vedieť strieľať, byť presní v hode granátom na cieľ, byť zdatní v prekonávaní prekážok, ale aj disponovať zručnosťami v poskytovaní prvej pomoci.

 

Autor: Mgr. Peter Adamica