Domov

JAZYKOVO-ODBORNÁ EXKURZIA VOLKSWAGEN BRATISLAVA

 

Dňa 30. novembra 2018 sa žiaci 4.A a 5.B2 zúčastnili jazykovo-odbornej exkurzie vo Volkswagene v Bratislave. Naša prehliadka sa začala v priestoroch Auto Fora. Pozreli sme si modely vyrobené v Bratislave a súčasne sme sa prostredníctvom prezentácie oboznámili s úvodnými informáciami o závode. V hale na výrobu agregátov sme z bezprostrednej blízkosti sledovali výrobu modelu Volkswagen Touareg. Sprevádzali nás dvaja sprievodcovia, žiaci 4.A sa oboznámili s výrobným procesom v anglickom jazyku a žiaci 5.B2 v nemeckom jazyku. Žiaci mohli porovnať svoju slovnú zásobu a úroveň osvojeného cudzieho jazyka s odbornou technickou angličtinou a nemčinou. Verím, že to bola pre nich cenná skúsenosť, o čom svedčia ich výpovede:

Beáta: „Exkurzia do Volkswagenu bola jedna z najlepších, akú som zažila. Výklad vo VW bol jasný a predovšetkým pútavý. Nemčina sprievodcu bola perfektná a dodala mi chuť učiť sa tento jazyk ďalej."

Paťa: „Exkurzia do VW bola jedna z najlepších, akú som zažila. Prehliadka bola zaujímavá, výklad nebol zbytočne dlhý, no zato pútavý. Mali sme možnosť vidieť do "žalúdka auta" získať konkrétnejšiu predstavu, ako taká automobilka funguje. Prekvapila ma veľkosť objektu a dôsledne premyslený systém výroby. Naši sprievodcovia boli milí a zároveň nás profesionálne sprevádzali v dvoch cudzích jazykoch."

 

PhDr. Júlia Lendóciová, PaedDr. Mária Miníková