Domov

JAZYKOVO-ODBORNÁ EXKURZIA DO VOLKSWAGENU

 

Študenti 3. ročníka bilingválneho anglicko–slovenského štúdia spolu s vyučujúcimi, PaedDr. Mária Miníková a Mgr. Iveta Čekanová, sme dňa 14. 11. 2019 navštívili automobilovú spoločnosť Volkswagen v Bratislave, kde sa v srdci Európy spája kvalita s vášňou pre automobily. Cestu nám síce trochu skomplikovala doprava a orientácia vo veľkom meste, ale nakoniec všetko dobre dopadlo a my sme si s nadšením a zvedavosťou vypočuli anglicko-slovenskú prednášku. Exkurzia začala krátkym filmom, v ktorom nám predstavili firmu, výrobné haly a typy vyrábaných áut. Rovnako ako sme mali nárok na zaujímavé fakty, tak sme mali nárok aj na sledovanie výrobnej časti podniku, kde nás najviac zaujalo používanie robotov, ktoré uľahčia a urýchlia prácu zamestnancov.

 

Spoločnosť Volkswagen Slovakia vznikla v roku 1991 a dnes patrí medzi najvýznamnejšie spoločnosti na Slovensku. Bratislavský závod Volkswagen Slovakia je unikátnym vo svetovom meradle, keďže sa tu ako v jedinom automobilovom závode na svete vyrábajú pod jednou strechou vozidlá piatich značiek (Volkswagen, Audi, Porsche, Škoda, SEAT). Modely z bratislavskej produkcie sa nevyrábajú nikde inde na svete.

 

Môžem si dovoliť povedať za všetkých mojich spolužiakov, že každý z nás si našiel niečo, čo ho zaujalo. Všetci sme sa zhodli na tom, že takéto typy exkurzií by sme s radosťou prijali častejšie.

 

Autor: Zuzana Vavricová, študentka 3. A