Domov

Hodina deťom – 24. ročník verejnej zbierky

 

Dňa 21. 03. 2023 sa do uvedenej zbierky zapojili aj žiaci Obchodnej akadémie D. M. Janotu v Čadci, konkrétne 4 žiačky z 3. B triedy – Erika Ďuranová, EmmaFaturová, Katarína Jakubcová a Tamara Kucháriková. Aj napriek tomu, že v tejto dobe ľudia často obracajú posledné centy v rukách, sa im podarilo vyzbierkovať sumu 107,04€.

 

Hodina deťom je projekt Nadácie pre deti Slovenska. Prostredníctvom jarného kola grantového programu Hodina deťom chce nadácia ešte na jar 2023 podporiť predovšetkým jednorodičov s deťmi do 18 rokov, ktorí sú ohrození chudobou, sociálnym vylúčením alebo riešia iné zložité životné situácie.

 

Od utorka 14. marca sa môžu jednorodičia opäť uchádzať o jednorazový finančný príspevok vo výške 400 eur. Ten je určený napríklad ako pomoc na zabezpečenie základných životných potrieb (potraviny, bývanie, hygienické, zdravotné a školské potreby), ale aj na zaplatenie voľnočasových aktivít či táborov pre deti. Žiadosti jednorodičovje možné podať do stredy 5. apríla 2023. Platí, že v rámci jedného kalendárneho roka môže nadácia podporiť jednu rodinu iba jeden raz.

 

Ak ste rodič samoživiteľ, starý rodič alebo opatrovník, alebo poznáte takúto rodinu, ktorá by potrebovala pomoc, prihláste sa online TU, alebo im o tomto programe povedzte.

 

Ďakujeme. Autor: Ing. Erika Padychová