Domov

HLAVNÁ CENA AKADEMIKA EMILA ŠPALDONA V RUKÁCH ŽIAKA OA DMJ ČADCA_2

 

Dňa 18. novembra 2019 sa v priestoroch divadelnej sály Domu Kultúry v Čadci, pri príležitosti Dňa študentstva konalo slávnostné odovzdávanie ceny akademika Emila Špaldona nominovaným žiakom stredných škôl v Čadci, ktoré každoročne pri tejto príležitosti odovzdáva Spolok priateľov Čadce za najlepšie výsledky v študijných aktivitách a mimoškolskej záujmovej činnosti. Laureát hlavnej ceny získava finančnú odmenu, diplom a vecnú cenu.

 

Medzi nominovanými žiakmi bol i žiak 5. ročníka bilingválneho štúdia (slovensko-anglické) Obchodnej akadémie DMJ v Čadci Martin Salát, ktorý sa stal laureátom a získal hlavnú cenu akademika Emila Špaldona.

 

Tento žiak od začiatku štúdia patrí k neprehliadnuteľným talentom, ktoré dokazuje nielen svojimi výbornými študijnými výsledkami, ale aj účasťou na rôznych súťažiach. Martin vyniká svojou športovou aktivitou, intelektuálnymi aj praktickými zručnosťami, empatiou, kreativitou, záujmom o rôzne spoločenské, filozofické a ekologické témy, záujmom o cudzie jazyky a matematiku. Svoj potenciál uplatňuje a dokazuje v úspešnej reprezentácii OA DMJ Čadca na školskej, krajskej i celoslovenskej úrovni.

 

Srdečne mu blahoželáme a prajeme veľa ďalších študijných úspechov.

 

Autor: Ing. Jitka Konáriková, riaditeľka školy