Domov

EXKURZIA DO NR SR

 

Žiaci našej školy v slovenskom parlamente

 

Tradíciou OA DMJ Čadca je už po dlhé roky návšteva Národnej rady SR v Bratislave. Dňa 25. 11. 2015 sa tejto exkurzie zúčastnili žiaci z 2.A, 2.C a 3.C. Exkurzia sa konala pod záštitou ŽSK.

 

Odborný výklad o histórii a fungovaní NR SR nám erudovane podali náš sprievodca, pán Adamišin, spolu s asistentkou pána poslanca Juraja Blanára. Následne mali žiaci možnosť z balkóna vidieť diskusiu poslancov v rokovacej sále a schvaľovanie zákonov.

 

Milým prekvapením bolo privítanie žiakov našej školy samotným predsedom NR SR Petrom Pellegrinim, ktorý si našiel čas a odfotografoval sa s nimi. Pán predseda dokonca prisľúbil, že si príde pozrieť našu školu. Po hlasovaní nás prišli privítať i župan ŽSK, pán Juraj Blanár, spolu s pánom poslancom Jánom Podmanickým, ktorí besedovali s našimi žiakmi na rôzne témy. Jednou z nich bola i aktuálna téma migrantov v Európe. Juraj Blanár nás ako vždy zaujal svojou povestnou charizmou. Na záver každému z nás odovzdal Pamätný list ako spomienku na Národnú radu SR. Žiaci zvyknú oceniť, keď sa im poslanci z nášho regiónu venujú, čo sa potvrdilo i túto stredu.

 

Prehliadkou parlamentu sa ale návšteva Bratislavy nekončila. Pokračovali sme spoznávaním histórie Starého Mesta. Keďže je predvianočné obdobie, žiakom by sa nerátala exkurzia bez zastavenia na vianočných trhoch. Domov sme cestovali vo večerných hodinách unavení, ale spokojní.

 

Autor: Mgr. Marta Kubalová, Ing. Mária Kupková