Domov

„Euroweek“ – on-line stretnutie s KERIC-om

 

Dňa 9. apríla 2021 sa konalo ďalšie on-line stretnutie, a to s názvom „Euroweek“, v spolupráci s dobrovoľníkmi z organizácie KERIC, na ktorom sa zúčastnili žiaci 3. A triedy.

 

Dobrovoľníci z KERIC-u si pripravili pre našich žiakov dvojhodinové stretnutie, počas ktorého sa naši žiaci dozvedeli veľa zaujímavostí o jednotlivých krajinách, spoznali bližšie tieto krajiny a vyskúšali si prácu v tímoch.

 

V prvej časti sa naši žiaci oboznámili s krajinami, z ktorých dobrovoľníci pochádzajú. Dozvedeli sa rôzne zaujímavosti o týchto krajinách – Turecko, Južná Afrika, Portugalsko, Brazília, Nemecko a Gruzínsko.

 

V druhej časti workshopu nasledovali rôzne aktivity, ktoré si žiaci mohli dobrovoľne vybrať. Žiaci tak mohli pracovať v jednotlivých on-line miestnostiach, ktoré viedol vždy jeden dobrovoľník. Keďže žiaci 3. A sú veľmi kreatívni a aktívni, boli vďační za rôznorodé aktivity, a aktívne sa do nich zapájali.

 

Väčšina žiakov si vyberala aktivity s dobrovoľníčkou Eilyn z Nemecka, keďže ju už dobre poznajú a Eilyn sa zúčastňuje aj na ZOOM hodinách nemeckého jazyka.

 

Počas online workshopu vládla priateľská a tvorivá atmosféra.

 

Cieľom workshopu bolo nielen spoznať nové krajiny a ich kultúry, ale aj konfrontovať sa s jednotlivými národnosťami, ktoré zastupovali dobrovoľníci z KERIC-u.

 

V záverečnom feedbacku vyjadrili žiaci svoju spokojnosť s týmto workshopom, radosť, že mohli zažiť iný tip vyučovania spolu s mladými dobrovoľníkmi z KERIC-u.

 

Autor: PaedDr. Mária Miníková