Domov

ERASMUS + PEER TO PEER

 

V tomto školskom roku naša škola úspešne realizuje projekt medzinárodnej mobility v programe Erasmus + v kľúčovej akcii KA122 Krátkodobá mobilita učiacich sa v odbornom vzdelávaní a príprave pod názvom: „Pracovná skúsenosť ako nová cesta k úspešnej kariére a sebapoznaniu.“

 

Po úspešnom absolvovaní I. turnusu mobility v decembri 2022 sa aktuálne naši žiaci – výber 15 žiakov zo IV. A triedy, pripravujú na odchod na zahraničnú odbornú stáž, ktorá prebehne v Írsku v meste Dublin, v termíne 02. 04. 2023 – 15. 04. 2023, kde budú žiaci pracovať v rôznych firmách, na pozíciách v odbore „business administration“ a nadobúdať nové vedomosti a zručnosti, zlepšovať sa v anglickom jazyku a spoznávať novú odlišnú kultúru.

 

Dňa 27.marca 2023 uvedení žiaci absolvovali stretnutie so žiačkami: Aneta Majtanová, Dominika Lajčáková, Sabina Pošteková a Patrícia Kriščáková – absolventkami decembrového turnusu. V rámci tohto zaujímavého stretnutia PEER to PEER žiačky žiakom odovzdávali svoje skúsenosti, poznatky, postrehy, rady, odporúčania, ako čo najefektívnejšie stráviť čas na mobilite, ako sa začleniť do cudzieho multikultúrneho pracovného prostredia a hostiteľských rodín, ako prekonať obavy z neznámeho.

 

Našim žiakom prajeme, nech sa im na pracoviskách darí a nech prinesú do školy aj do svojich domovov a medzi priateľov čo najviac pozitívnych zážitkov a nech sa vrátia obohatení o neopakovateľnú skúsenosť.

 

Autorka: koordinátorka projektu: Ing. Mária Kullová