Domov

EEBG - ZAČÍNAME ÚSPECHOM

 

EEBG - začíname školský rok úspechom

 

Po trojročnej prestávke (spôsobenej Covid – 19 krízou) naša škola opäť mala možnosť participovať na medzinárodnej podnikateľskej súťaži EEBG – Enterprise European Business Game.

 

Dňa 29. 06. 2022 žiaci 4. A triedy – už terajší maturanti, prezentovali svoje inovatívne podnikateľské projekty pred medzinárodnou porotou. Napriek tomu, že súťaž prebiehala on-line formou, zažili sme s našimi žiakmi atmosféru konkurencie medzi študentmi z Talianska a Francúzska.

Cieľom súťaže bolo predložiť riadne vypracovaný biznis plán a v danom časovom limite čo najpresvedčivejšie prezentovať inovatívny podnikateľský nápad v anglickom jazyku. Našu školu reprezentovali dva tímy žiakov.

 

V konkurencii 6 tímov naši žiaci: Roman KUBOŠNÍK, Lenka GÁBRIŠOVÁ, Katarína STRÁŇAVOVÁ a Patrik BANETKA presvedčili porotu a obhájili krásne 1. miesto so svojim podnikateľským nápadom STUDENTLY, s. r. o. – inovatívna aplikácia STUDENTASTIC pre študentov.

 

A čo na to hovoria naši víťazi?

 

„Musíme povedať, že sme nečakali že náš tím získa prvé miesto. Bol to pre nás zážitok, atmosféra bola príjemná, účastníci dobre naladení. Sme radi, že sme mali možnosť zúčastniť sa takejto súťaže, kde sme videli zaujímavé a kreatívne podnikateľské nápady. Dali sme do toho všetko a veľká vďaka patrí našej pani profesorke, ktorá mala s nami trpezlivosť a viedla nás celým procesom. Sme hrdí, že sme to dokázali a tešíme sa na ďalšie súťaže.“

 

Žiakom gratulujeme, ďakujeme za výbornú prácu a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

 

Autorka: koordinátorka súťaže Ing. Mária Kullová