Domov

EEBG - PEER TO PEER O PODNIKANÍ

 

Dňa 18. októbra 2019 sa stretli žiaci IV. A a IV. B triedy na workshope zameranom na zdieľanie skúseností s prácou na tvorbe podnikateľského projektu v rámci medzinárodnej súťaže Enteprise European Business Game.

Účastníci podujatia mali možnosť diskutovať s úspešnými autorkami a autormi podnikateľských nápadov, žiakmi z V. A triedy: Kornélia Heltová, Adriána Padychová,, Adriána Jurištová, Dominika Halusková a Martin Salát, ktorí v minulom školskom roku uspeli so svojimi projektmi v predmete Cvičenia vo fiktívnej firme, a súťažili aj v zahraničí s úspešným výsledkom, pričom v súčasnosti sa pripravujú na účasť na ďalších súťažiach.

 

Toto podujatie sa ukázalo ako veľmi zaujímavé a užitočné, nakoľko učiteľmi boli tentoraz žiaci, a teda žiaci žiakom radili a odovzdávali svoje skúsenosti a povzbudili ich k práci na podnikateľských projektoch.

 

Veríme, že toto podujatie prinieslo žiakom IV. ročníka bilingválneho (slovensko – anglického) odboru štúdia tú správnu motiváciu vytvoriť opäť aj tento rok zaujímavé projekty, vypracované na vysokej úrovni, s ktorými budú reprezentovať našu školu v júli 2020 v zahraničí.

 

Žiakom V. A triedy ďakujeme za prínosnú diskusiu a ochotu zdieľať svoje “ako na to” so svojimi mladšími nasledovníkmi.

 

Autorka: Ing. Mária Kullová