Domov

EEBG - MEDZINÁRODNÉ FINÁLE

 

V dňoch 25. – 30. 11. 2018 sa vo francúzskom meste Limoges konal medzinárodný finálny míting súťaže Enterprise European Business Game. Našu školu, náš región a aj celé Slovensko reprezentovali žiaci našej školy z V.B triedy Marek Nekoraník, Vladimír Skaličan, Branislav Eisner a Tomáš Fonš. So svojou fiktívnou firmou COOKINERY, s. r. o. – výroba a predaj inovatívneho hrnca na varenie bojovali v silnej konkurencii 9 súťažných tímov z Českej republiky, Talianska, Francúzska, Dánska a Tuniska. Odborná porota posudzovala kvalitu ich podnikateľského projektu a tiež úroveň a schopnosť prezentovať svoju fiktívnu firmu pred hosťami z podnikateľského prostredia nielen z Európy, ale aj z kanadského Quebecu či Tuniska.

 

V tejto náročnej súťaži naši žiaci vďaka výborne vypracovanému podnikateľskému plánu a komunikačným zručnostiam v anglickom jazyku vybojovali krásne 2. miesto, k čomu im srdečne blahoželáme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy.

 

O tom, čo našim žiakom priniesla účasť na tejto súťaži, píše aj riaditeľ fiktívnej firmy COOKINERY, s. r. o. Marek Nekoraník:

„Keď sme začínali pracovať na projekte EEBG, nikoho z nás by pravdepodobne ani nenapadlo, že sa nám podarí ísť tento projekt obhajovať do zahraničia. Takže už táto skutočnosť sama o sebe bola pre nás prekvapením a víťazstvom. Myslím, že za všetkých členov nášho tímu môžem povedať, že EEBG nám prinieslo veľmi veľa. Určite už len možnosť prezentovať svoj nápad, obchodnú myšlienku pred toľkými ľuďmi v zahraničí na medzinárodnej scéne je obrovskou skúsenosťou, taktiež práca v kolektíve, rozvíjanie kreatívneho myslenia. Veľkým prínosom je pre nás tiež to, že sme mohli prakticky využiť ekonomické, ale aj rôzne iné vedomosti, ktoré sme nadobudli počas štúdia na obchodnej akadémii, ale i v živote. Za toto všetko sme veľmi vďační pani profesorkám Ing. Márii Kullovej a taktiež Mgr. Kristíne Bednárovej, ako aj vedeniu školy. Je to pre nás akýmsi mentálnym víťazstvom nad sebou samými.“

 

Našim žiakom prajeme veľa ďalších úspechov a elánu pri rozbiehaní ich vlastnej kariéry.

 

Autorka: Ing. Mária Kullová, koordinátorka projektu