Domov

DEŇ PRAKTIKANTOV NA OA I. KARVAŠA V BRATISLAVE

 

Dňa 10. apríla 2019 sa traja žiaci našej školy – Kornélia Heltová, Kristián Kováč (4. A) a Stanislava Rakovanová (4. B), žiaci anglicko – slovenského bilingválneho štúdia, zúčastnili na prijímacom pohovore, ktorý organizovala rakúska firma LKW WALTER, s ktorou má naša škola dlhoročnú spoluprácu.

 

Žiaci absolvovali pohovor v nemeckom jazyku, hoci nemecký jazyk je ich druhým cudzím jazykom. Lektorky pani Jana Liptáková a Anne Polzhofer vyjadrili spokojnosť s vedomosťami našich žiakov a taktiež ocenili ich slovnú zásobu a pohotovosť reagovať na ich otázky v cudzom jazyku.

 

Deň praktikantov je pre žiakov výborná príležitosť vyskúšať si získané vedomosti v praxi. O tom, že sa oplatí študovať popri anglickom aj nemecký jazyk, svedčia aj výpovede žiakov:

 

Kornélia:

Absolvovať pohor pre LKW WALTER bolo pre mňa veľkou výzvou. Viesť konverzáciu s rodenou Rakúšankou mi dodalo pocit motivácie, pretože naozaj každá fráza, ktorú v nemčine ovládam, našla svoje uplatnenie. Uvedomila som si, aké veľké spektrum možností a príležitostí nám ponúka vedomosť nemeckého jazyka. Moja motivácia spočívala aj v odhodlaní neustále na sebe pracovať a zlepšovať sa. Myslím si, že tento pohovor bol pre nás zážitkom, na ktorý si spomenieme vždy, keď budeme rozmýšľať o tom, aké sú jazyky dôležité a aká výhoda je vedieť ich.

 

Kristián:

Takéto možností nám pomáhajú si vyskúšať naše jazykové znalosti v praxi. Práve vtedy si uvedomíme, aké sú dôležité jazyky a ako ich potrebujeme, ak chceme pracovať v zahraničnej firme alebo cestovať. Je pravda „koľko jazykov vieš, toľko krát si človekom". Je škoda, že takéto príležitosti si vyskúšať naše jazykové znalosti v praxi nemáme častejšie. Som veľmi rád, že som mohol absolvovať pohor pre LKW WALTER a bude mi potešením si to vyskúšať ďalší rok znovu.

 

Autor: PaedDr. Mária Miníková