Domov

DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ NA OA DMJ ČADCA 2018

 

12. december 2018 – Deň otvorených dverí na Obchodnej akadémii D. M. Janotu Čadca

 

Dňa 12. decembra 2018 sa uskutočnil na našej škole Deň otvorených dverí. Zúčastnilo sa ho 141 žiakov 8. a 9. ročníka základných škôl okresu Čadca a Kysucké Nové Mesto.

 

Žiaci a ich rodičia boli informovaní o vyučovaní, ako i o mimoškolskej činnosti našej školy. V sprievode vyučujúcich a zástupcov žiakov si prezreli priestory školy.

 

Pre žiakov boli najdôležitejšie a najzaujímavejšie informácie o študijných odboroch našej školy. V školskom roku 2019/2020 sa otvárajú 2 triedy odboru obchodná akadémia po 24 žiakov v každej triede a 1 trieda bilingválneho slovensko-anglického štúdiu tiež pre 24 žiakov.

Zaujali ich však aj projekty, do ktorých sa žiaci môžu na škole zapájať - projekt Zelená škola, Stredoškolská odborná činnosť, EEBG, ako aj organizovanie rôznych súťaží a podujatí.

 

Pri prehliadke školy žiaci mali možnosť v jednotlivých učebniach vidieť používanie prostriedkov IT vo vyučovaní odborných predmetov, ako i na hodinách anglického, nemeckého a slovenského jazyka, možnosť športovať a venovať sa rôznym pohybovým aktivitám i na rôznych krúžkoch.

Nemenej zaujímavou bola i informácia o voľno-časových aktivitách žiakov, o charitatívnej činnosti a o činnosti Žiackej školskej rady na našej škole.

 

Veríme, že Deň otvorených dverí splnil očakávania všetkých účastníkov, že sa im život na našej škole páčil a dúfame, že sa s nimi opäť stretneme v novom školskom roku 2019/2020.

 

Autor: Ing. Mária Kamenišťáková