Domov

DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 2019

 

11. december 2019 – Deň otvorených dverí na Obchodnej akadémii D. M. Janotu Čadca

 

Dňa 11. decembra 2019 sa uskutočnil na našej škole Deň otvorených dverí. Zúčastnilo sa ho 140 žiakov 8. a 9. ročníka základných škôl okresu Čadca a Kysucké Nové Mesto.

 

Žiaci a ich rodičia boli formou krátkej prezentácie informovaní o vyučovaní, ako i o mimoškolskej činnosti našej školy. Bližšie informácie im boli poskytnuté i prostredníctvom letákov, na ktorých mali možnosť dozvedieť sa o podmienkach a termínoch prijímacích skúšok.

 

V školskom roku 2020/2021 sa otvárajú 2 triedy odboru obchodná akadémia po 24 žiakov v každej triede a 1 trieda bilingválneho slovensko-anglického štúdiu tiež pre 24 žiakov. Pri prehliadke školy žiaci mali možnosť v jednotlivých učebniach vidieť používanie prostriedkov IT vo vyučovaní odborných predmetov, ako i na hodinách anglického, nemeckého a slovenského jazyka, možnosť športovať a venovať sa rôznym pohybovým aktivitám na hodinách telesnej výchovy, ako i na rôznych krúžkoch. Priestory telocvične sú v rekonštrukcii a od januára 2020 budú žiaci cvičiť v novo zrekonštruovaných priestoroch.

 

Zaujali ich však aj projekty, do ktorých sa žiaci môžu na škole zapájať - projekt Zelená škola, Stredoškolská odborná činnosť, EEBG, ERAZMUS +, ako aj organizovanie rôznych súťaží a podujatí.

 

Nemenej zaujímavou bola i informácia o voľno-časových aktivitách žiakov, o charitatívnej činnosti a o činnosti Žiackej školskej rady na našej škole, ktorá predkladá rôzne návrhy, pripomienky žiakov a úzko spolupracuje s vedením školy.

 

Veríme, že Deň otvorených dverí splnil očakávania všetkých účastníkov, že sa im život na našej škole páčil a tešíme sa na stretnutie s nimi v novom školskom roku 2020/2021.

 

Autor: Ing. Mária Kamenišťáková