Domov

ČERVENÉ STUŽKY 2016

 

Červené stužky sú symbolom a názvom celoslovenskej kampane boja proti AIDS, do ktorej je už niekoľko rokov zapojená aj naša škola. Desiaty ročník tejto kampane sme podporili niekoľkými aktivitami.

 

V mesiaci november sme vyhlásili súťaž o najkreatívnejšiu nástenku s protidrogovou tematikou, ktorú sme vyhodnotili nasledovne: 1. miesto 3. D, 2. miesto 3. A, 3. miesto 2. A, do výtvarnej súťaže pre žiakov SŠ tvorba pohľadnice na tému „ČERVENÁ STUŽKA V BOJI PROTI HIV/AIDS“ sme poslali práce našich žiačok z 1. ročníka.

 

1. decembra sme sa zúčastnili celoslovenského stretnutia, ktoré sa konalo vo veľkej zasadačke Mestského úradu v Žiline, kde prišlo 300 zástupcov z 55 škôl a školských zariadení. V prvej časti programu sme si vypočuli odbornú prednášku doc. MUDr. Eleny Novákovej, PhD. z Jesseniovej Lekárskej fakulty UK v Martine na tému HIV/AIDS, doc. MUDr. Jozef Šuvada z Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave nám pútavou formou predstavil projekty starostlivosti o chorých na AIDS v rôznych kútoch sveta. V druhej časti stretnutia boli vyhodnotené súťaže kampane. V tento deň si pripli žiaci a zamestnanci našej školy na odev červené stužky - medzinárodný symbol solidarity s ľuďmi nakazenými HIV alebo postihnutými chorobou AIDS.

 

V rámci boja proti tejto zákernej chorobe sme si pozreli aj filmy Anjeli a In your face a na škole sme zorganizovali odbornú prednášku na tému HIV/AIDS, ktorú viedla Bc. Katarína Cveková, pracovníčka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Čadci.

 

Všetkými aktivitami sme sa snažili zvýšiť informovanosť o HIV/AIDS, podporiť prevenciu v oblasti vzdelávania a viesť všetkých k zdravému životnému štýlu.

 

PaedDr. Gabriela Filová, koordinátor projektu Červené stužky na škole